Maak een afspraak Bel (0522) 74 60 10
apk

Winterbanden voor iedereen belangrijk

Het nut van winterbanden

De omstandigheden op de weg waar u en uw banden mee te maken krijgen zullen de komende periode weer totaal anders zijn: gevallen bladeren, regen, kou, sneeuw en ijzel doen er weer alles aan om u en uw banden te testen.

Om u onder deze barre omstandigheden toch zo veilig mogelijk in het verkeer te begeven raden wij u het gebruik van winterbanden aan. Deze banden zijn gemaakt van een rubber met een samenstelling en voorzien van een profiel dat speciaal is aangepast aan de hiervoor geschetste omstandigheden. En in tegenstelling tot onze winterbanden uit vergane jaren bieden ze het comfort dat vergelijkbaar is met uw zomerbanden.

Wat is er dan zo anders?

Ten eerste de samenstelling van het rubber; het compound. Het rubber dat wordt gebruikt voor de zomerbanden wordt onder de zeven graden Celsius harder en verliest een deel van zijn belangrijke eigenschappen zoals grip en comfort. De compound die wordt gebruikt voor winterbanden bevat silica. Door het gebruik van silica in de winterband blijft deze bij het dalen van de buitentemperatuur veel soepeler en zorgt op die manier voor meer comfort en, nog belangrijker, veiligheid.  Wat dit voor invloed heeft op de remweg is te zien in onderstaande figuur.

Dan het profiel. Het profiel van een winterband is opgebouwd uit lamellen. Bij het rollen van de band vervormt het profiel waardoor deze lamellen als tanden bijten in de sneeuw. Neemt de profieldiepte door slijtage af tot onder de 4 mm dan zal de werking van de lamellen sterk verminderen. Door de vorm van de lamellen in de nieuwste generatie winterbanden is deze grens nog wel enigszins verder gelegd maar onder de 3 mm zijn ook deze niet meer berekend op hun taak.

 

Bijker beeldmerk
Maak een afspraak Bel (0522) 74 60 10
sellingpoints eigenreparatie Eigen reparatie
sellingpoints eigenreparatie Erkende APK service
sellingpoints eigenreparatie Erkend duurzaam
sellingpoints eigenreparatie 4 fleet